Az 5 leggyakoribb hiba, amit biztonsági rendszer vásárlásánál elkövetünk!

Mi is tapasztaljuk, hogy a biztonságtechnikai szolgáltatások iránt egyre inkább növekszik az érdeklődés. Egyre többen döntenek úgy, hogy tisztességes biztonsági rendszer nélkül élni szinte lehetetlen, de mikor erre rájövünk, elkövetünk néhány hibát és nem mindig vagyunk körültekintőek. Mi most összegyűjtöttük a néhány legfontosabb hibát!

5. Nem tájékozódunk kellőképpen

alálomra ráütünk a hasunkra és kitaláljuk, hogy nekünk kell egy biztonsági rendszer, és nem gondoljuk át rendesen milyen céggel is kivitelezzük mindezt. Legyen szó kamerarendszerről vagy riasztórendszerről, ezeknek a rendszereknek a telepítéséhez bizony sokrétű szakmai tudásra van szükség. Ilyenkor amikre érdemes odafigyelnünk, például, hogy milyen szakmai tapasztalatokkal rendelkezik az adott cég, akit megakarunk bízni? Mennyi garanciát vállal? Mik a refernciái? Mióta érhető el a biztonságtechnikai piacon?

4. Megfeledkezünk a jog fontosságáról

Azaz arról, hogy a választott biztonsági rendszerünkre milyen jogi feltételek vonatkoznak. Például kamerarendszer esetén nem árt tisztában lennünk a rögzíthető idővel, vagy például azzal, hogy olyan területet, ami közterületnek minősül, nem rögzítheti a kameránk. De például azt sem mellékes tudnunk, hogy be kell jelentenünk azt, ha otthonunk, ingatlanunk megfigyelőrendszerrel van ellátva.

3. Helyszíni felmérés nélkül egyeztetjük a beszerelést

Nagyon fontos, hogy ez a lépés ne maradjon ki, hiszen az előzetes felmérés során készül el a személyre szabott árajánlat, és persze a beszerelőknek is látniuk kell, hogy milyen terepen, milyen technikai megoldásokkal kell majd dolgozniuk.

2. Mindent ráhagyunk a megbízott cégre

Természetesen egy megbízható cég, mindent tud a beszerelni kívánt eszközökről, és elvileg azt is, hogy nekünk mi lenne a legjobb. De nem árt, ha nekünk is van némi fogalmunk arról, hogy mire van szükségünk. Ne bólintsunk rá mindenre rögtön, mondván, hogy á, mi úgy sem értünk hozzá, hanem igyekezzünk felmérni a terepet, megszerezni a megfelelő háttértudást, és ezután egyeztetni, együtt megtalálni a legjobb megoldást, a szakértőkkel együttműködve.

1. Éljük a carpe diem életérzést, és nem gondolunk a holnapra

De minek is kéne gondolni? Hát pl. a gyors technikai fejlődés miatt. Pl. kábelezés esetén, lehet, hogy a betelepíteni kívánt rendszert még éppen kiszolgálja a kisebb sávszélességű UTP kábel, de mondjuk ahhoz, hogy pár év múlva ne kelljen az egész kábelezést kicserélni, nem árt, ha előre gondolkodunk és nagyobb sávszélességű kábelekkel dolgozunk.
Megjelenés kezdete: 2018.02.09.
Forrás: Védelek.hu

Legolvasottabb híreink

AMC hibrid moduláris riasztórendszerek

Az AMC olasz riasztógyártó cég, 40 éve a piacon! Termékeik innovatívak, könnyen kezelhetőek és persze első osztályúak.

4 nyomós érv az AMC mellett!

Negyvenéves múlt, jó felhasználói vélemények, profi termékek. Ingyenes applikációjával, modern kezelőivel, megbízhatóságával, az AMC márka kivívta magának a piac és az emberek elismerését.

IoT – A dolgok internete

Amikor az IoT szóba kerül, mindenki – de legalábbis a nagytöbbség – térdre esik és imádni kezdi a láthatatlan új szentet. Egy „hype”-ról van szó, vagy valójában egy új technológiával állunk szemben?